Uniform

De standaard scoutskledij binnen onze groep is het gekende scoutsuniform.
Het uniform vergroot het scoutsgevoel en is bovendien goede speelkledij.

Hemd

Een scoutshemd is te koop bij de scoutswinkel hopper (Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen) en kost voor kinderen 35€ en voor volwassenen 38€.

Das

Bij het scoutsuniform hoort natuurlijk ook een das. Deze heeft een verschillende kleurencode per scoutsgroep. De onze bestaat uit de kleuren lichtblauw, oranje en donkerblauw. Nieuwe leden betalen voor hun eerste das een bedrag van 5€. Indien je nadien een nieuwe das nodig hebt, kost deze 11€. De das is een zeer belangrijk onderdeel van het uniform en wordt dus steeds bij het hemd gedragen.

Trui

Onze truien worden voorzien van ons logo en de naam van het lid. Deze kosten 25€ en kunnen besteld worden bij de leiding.

Groepslintjes

Deze lintjes geven weer bij welke Akabe Scoutsgroep je zit. Deze zijn ook bij de leiding te verkrijgen.

Kentekens

Op het scoutshemd moeten de kentekens worden opgenaaid. Deze geven meer informatie over Scouts & Gidsen Vlaanderen alsook welke scoutsgroep we zijn en tot welke tak je behoort. Het jaarkenteken wordt als cadeau door ons gegeven aan het begin van het scoutsjaar. Indien je er nog geen hebt ontvangen, gelieve dit op een vergadering te melden aan de leiding.
Een overzicht van de kentekens kan je vinden op deze site:
https://www.hopper.be/winkel/webshop/kleding-kentekens-c-9_11/ .
De kentekens kunnen eveneens in de hopper aangekocht worden.